Manufacturing Performance Days vie teknologiapäättäjät tehdasvierailuista teolliseen metaverseen

Teollisuutta uudistava Manufacturing Performace Days (MPD) tunnetaan oheistapahtumistaan, joissa luotsataan tuoreimman tutkimustiedon ja yrityssovellusten avulla katseita ja tekoja tulevaisuuteen.

Kesäkuussa järjestettävä Manufacturing Performance Days -tapahtuma keskittyy kestävään ja kriisinkestävään kehitykseen teemalla Sustainable and Resilient Growth. Valmistavan teollisuuden tulevaisuus on keskiössä myös kumppanien järjestämissä oheistapahtumissa.

Tänä vuonna oheisseminaarien teemoiksi ovat nousseet muun muassa ihmislähtöinen teollinen metaverse, tulevaisuuden osaamiseen rakentaminen teollisuudessa sekä 3D-tulostuksen eli lisäävän valmistuksen mahdollisuudet.

Perinteiseen tapaan MPD tarjoaa myös mahdollisuuksia tehdasvierailuihin, joiden kohteena ovat tänä vuonna Tampereen Lahdesjärvellä sijaitseva Fastems ja Myllypurossa sijaitseva Sandvikin tehdas.

Itävallan ministeriö jälleen mukana

Itävaltalais-suomalaisena yhteistyönä järjestettävässä oheistapahtumassa keskitytään resurssitehokkaaseen ja puhtaampaan tuotantoon.

”Olemme osallistuneet MPD-tapahtumiin monesti aiemmin. Koemme, että se antaa loistavan mahdollisuuden kehittää valmistavan teollisuuden eurooppalaisia verkostoja ja pyrkiä yhteisiin tavoitteisiin, joihin mikään yritys tai maa ei pysty yksin. Itävallan valtuuskunnalta saamamme palaute on joka kerta ollut vakuuttavaa. Odotamme innolla, että löydämme ja käynnistämme seuraavan sukupolven aloitteita suomalaisten kanssa tänäkin vuonna”, sanoo Alexander Pogány Itävallan ilmasto-, ympäristö-, energia-, liikkuvuus-, innovaatio- ja teknologiaministeriöstä.

Oheistapahtumia järjestävät Fastems, VTT, SIXNET network, Tampereen yliopisto, Itävallan ministeriö, FAME-ekosysteemi ja DIMECC.

MPD tuo teknologiapäättäjät yhteen

Kahdeksannen kerran järjestettävä MPD-tapahtuma kokoaa kesäkuussa 2023 valmistavan teollisuuden ylintä johtoa, teknologiapäättäjiä, asiantuntijoita sekä teknologia- ja palveluntarjoajia ympäri maailmaa Tampereelle. Tapahtuman ohjelmavastaavana toimii Tampereen yliopiston tuotantotekniikan ja -automaation professori Minna Lanz.

Tapahtuman kumppaneihin kuuluvat Beckhoff, Business Finland, Delfoi, DIMECC, FAME-ekosysteemi, Fastems, Siemens, Tampereen yliopisto, Teknologiateollisuus, VTT, 3D Formtech, 3DStep, Amexci, ANDRITZ Savonlinna Works, Brightplus, Citec, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus, Dekra, Delva, Elomatic, EOS, Etteplan, Fujitsu, ifm electronic Oy, Itävallan ilmasto-, ympäristö-, energia-, liikkuvuus-, innovaatio- ja teknologiaministeriö, Kongsberg Maritime Finland, KONE, Koneteknologiakeskus Turku Oy, Lillbacka Powerco, Mectalent, Mirka, Netum, Patria, Ponsse, Salon Metalelektro, Raute, SIXNET network, Top Data Science, Turun ammatti-instituutti, Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Vaisto, Valmet, Vilpe, Wärtsilä, Åbo Akademi, Ceterio, PipeCloud ja A.Spire, Cecimo, Saksalais-Suomalainen kauppakamari, EFFRA, Manufuture EU, Tampereen Kauppakamari ja Tampereen kaupunki.

MPD houkutteli edellisinä kertoina vuonna 2017 ja 2019 noin 800 kävijää.